Μία ακόμα συνέντευξη αποφάσισε να δώσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών λόγω της Προανακριτικής Επιτροπής, αυτή τη φορά στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρώην υπουργός λοιπόν σε μία συνέντευξη υπό τον τίτλο «Απεχθάνομαι την προδοσία. Σιχαίνομαι τους προδότες» θέλησε να εμφανιστεί ως ένας άνθρωπος που ποτέ δεν είχε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, παρά μόνο με πρόσωπα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έγινε στόχος της Νέας Δημοκρατίας επειδή «δεν του συγχώρεσαν την επιλογή του να «προδώσει» τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το βαθύ «γαλάζιο» κράτος του οποίου ασφαλώς υπήρξε κρίσιμο μέγεθος ως εισαγγελέας αλλά και ως επικεφαλής της ΕΥΠ» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Απεχθάνομαι την προδοσία. Σιχαίνομαι τους προδότες. Επιπλέον όχι μόνο κρίσιμο μέγεθος δεν υπήρξα αλλά καμία σχέση δεν είχα με με τη Νέα Δημοκρατία ή οποιοδήποτε βαθύ κράτος. Η μοναδική μου σχέση με τη Νέα Δημοκρατία είναι οι φιλικές μου σχέσεις με κορυφαία στελέχη της όπως ακριβώς με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανήκα ποτέ σε ομάδες εντός και εκτός του χώρου της Δικαιοσύνης δεν είχα προστάτες ήμουν ανεξάρτητος και αταλάντευτα πολέμιος στα ασύδοτα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε φαύλους πολιτικούς. ΑΑτά πληρώνω από τότε που ήμουν νεαρος Αντιεισαγγελέας.».

Όσοι έχουν καλή μνήμη πάντως παραπέμπουν στην τελευταία ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή στην οποία διατεινόταν ότι ο ίδιος δεν είναι «μουσαφίρης» εννοώντας προφανώς τη Νέα Δημοκρατία, όπως και ότι έχει άλλη άποψη για τη Νέα Δημοκρατία.