Στα θρανία θα καθίσουν οι βουλευτές για να μάθουν αλλά και για να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες. Αυτή η απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, φαίνεται ότι εφαρμόζεται για να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου... Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν ούτε μία ξένη γλώσσα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις με ξένους πολιτικούς αξιωματούχους να εκτίθεται η χώρα μας διεθνώς.

Ετσι πραγματοποιούνται προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους βουλευτές. Τα συγκεκριμένα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων και περιλαμβάνουν εκτός από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, τους υπαλλήλους της Βουλής, καθώς και τα παιδιά στο νηπιαγωγείο της Βουλής.

Αφορούν την αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική και την ισπανική, ενώ διοργανώνονται με τη συμβολή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υποδεικνύει το εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης, μαθαίνουμε πως σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πούσκιν της Αθήνας θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας σε βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής.

Ηδη πολλοί νέοι βουλευτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα φροντιστήρια, άλλοι για να μάθουν και άλλοι για να τα θυμηθούν. Το πρόγραμμα έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια και καταφθάνουν προτάσεις στο προεδρείο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα και η κινεζική, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη «χώρα του μεταξιού».