Πολλές ήταν οι αντιδράσεις της ΝΔ για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση που θα είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κράτος ετσιθελικό του κ. Μητσοτάκη και οδοστρωτήρα της μεσαίας τάξης» χαρακτήρισε ο κ Τσίπρας την κυβέρνηση ανεβάζοντας αρκετά τους τόνους.


Τι έγινε όμως στην ίδις συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τα έδειξαν οι κάμερες και σίγουρα δεν συμβαδίζουν με την ένταση των όσων ειπώθηκαν κατά της κυβέρνησης, μόλις λίγα λεπτά αργότερα...

Πρώτα απ’ όλα όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη η συνεδρίαση άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση (ώρα ΣΥΡΙΖΑ), και έτσι βρήκε την ευκαιρία ο Νίκος Φίλης να μελετήσει την «Αυγή», οι περισσότεροι βουλευτές να πάνε στο καφενείο και να πάρουν τον φραπέ τους (ένας-δύο και τις τυρόπιτες, ενώ ένας πρώην υπουργός μία ζαμπονοτυρόπιτα και ένα κέικ).

Ακόμα, να διαπιστώσουν «πόσο λίγοι είμαστε», κάτι που είναι… καλό, επειδή όπως ειπώθηκε «μας χωράει όλους η αίθουσα Γερουσίας»…

4972305
4972304
4972302
4972259
4972303
4972254
4972243
4972241
Ο απουσιολόγος που έγινε υπουργός

Στις καθυστερήσεις (της συνεδρίασης της ΚΟ) βρήκε την ευκαιρία ο Γιάννης Μουζάλας να θυμηθεί τα μαθητικά του χρόνια, όταν ήταν απουσιολόγος στο Βαρβάκειο και διπλανός του Δημήτρη Καταλειφού, τον οποίο χαρακτήρισε «κορυφαίο ηθοποιό».

Ο κ. Μουζάλας ήταν απουσιολόγος, ιδιότητα άχαρη για έναν μελλοντικό υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το διασκέδαζε και τρόλαρε τους δασκάλους του όταν του έκαναν παρατήρηση. Για παράδειγμα, μια φορά ο δάσκαλος τον παρατήρησε επειδή στους απόντες δεν περιέλαβε τον Καταλειφό: «Γιατί δεν έγραψες απόντα τον Καταλειφό;» τον ρώτησε ο δάσκαλος, για να εισπράξει την απάντηση: «Μα δεν τον… είδα».


Αυτά και άλλα συνέβαιναν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της αφίξεως του κ. Τσίπρα, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (με αυτό το κόκκινο σακίδιο που δεν αποχωρίζεται) να κάνει ένα πηγαδάκι με την Ολγα Γεροβασίλη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να παίρνει προνομιακή θέση στα έδρανα κάτω από το βήμα ομιλητών, την Εφη Αχτσιόγλου να καταφθάνει τελευταία μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από την άφιξη του κ. Τσίπρα και την Κατερίνα Νοτοπούλου να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση με μαύρο δερμάτινο παντελόνι.