Κομβική ήταν η συμβολή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στον διάλογο με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που έφερε χαμηλότερες τιμές στα Data της κινητής τηλεφωνίας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εταιριών στο Μαξίμου, και διαδραμάτισε ρόλο – κλειδί στο τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ξεδίπλωσε την ατζέντα του σχεδιασμού του για μείωση του πραγματικού κόστους στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην τεχνολογική επιτάχυνση της χώρας και τον μετέπειτα ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Επιπλέον, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε κατά την συνάντηση στις διεθνείς μετρήσεις και τις μελέτες που διενεργώνται, κατά τις οποίες αντανακλάται ότι η Ελλάδα στα δεδομένα είναι ακριβή και αυτό επιδρά αρνητικά στις διάφορες αξιολογήσεις της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενώ και φαίνεται πως η τοποθέτησή του «έπεισε» τους παρόντες εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.