Εάν ήταν στο σχολείο σίγουρα θα ήταν η μαθήτρια που θα ήθελε κάθε δάσκαλος. Τώρα που έγινε υπουργός, η Νίκης Κεραμέως θέλει να δείξει ότι είναι η πιο επιμελής, η πιο εργατική, η πιο αφοσιωμένη στην εργασία της.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης, ήταν η πρώτη που έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Ακη Σκέρτσο ένα ολόκληρο… σεντόνι με τα πεπραγμένα της στο υπουργείο στο πρόγραμμα «Μαζί». Τώρα, πόσες ώρες θα χρειαστεί ο κ. Σκέρτσος να διαβάσει τα πεπραγμένα της υπουργού Παιδείας είναι μια άλλη ιστορία.

Σημασία έχει ότι η κυρία Κεραμέως δεν σταματά να εκπλήσσει. Για παράδειγμα, ανακοινώνει ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο αρχίζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα ξενόγλωσσα τμήματα στα πανεπιστήμια, όπου θα διδάσκονται στα αγγλικά, Ελληνική Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Πολιτισμός. Μόλις προχθές έδωσε 7 εκατ. ευρώ σε 24 πανεπιστήμια ως επιχορήγηση.

Πώς έκανε την κατανομή; Οχι, όπως γινόταν έως τώρα, όπως δηλαδή ήθελε ο υπουργός Παιδείας, αλλά έβαλε κριτήρια. Τα περισσότερα χρήματα πήγαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα που είχαν τους περισσότερους φοιτητές.