Την Κρήτη επισκέφθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για περιοδεία στο νησί με σταθμούς στον Πλατανιά, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Όπως διαβάζουμε στο Secret των Παραπολιτικών η Κρήτη βρίσκεται εδώ και καιρό ψηλά στην ατζέντα του Περισσού γιατί στις πρόσφατες εκλογές το ΚΚΕ δεν κατέγραψε ικανοποιητικά ποσοστά. Συγκεκριμένα σε τρεις από τους τέσσερις νομούς (Λασιθίου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου) τερμάτισε πίσω από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το ΜέΡΑ25, συγκεντρώνοντας δυνάμεις περί το 3%.

Έτσι ο Δημήτρης Κουτσούμπας το διήμερο στην Κρήτη έκανε ότι περισσότερο μπορούσε για να αναστρέψει το κλίμα υπέρ του. Σύμφωνα με το Μικροπολιτικό των Νέων είδε κόσμο και ντουνιά σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Έκανε ομιλίες, είδες πολίτες, φορείς, σωματεία, έδωσε συνεντεύξεις. Ήπιε ρακές και είπε και μαντινάδες για να εκλαϊκεύσει καλύτερα τις θέσεις του ΚΚΕ στη λεβεντογέννα.

Ξεκίνησε από τα Χανιά , επισκέφθηκε τον Δήμο Πλατανιά, όπου μίλησε σε μαζική σύσκεψη κατοίκων και φορέων, στο πολιτιστικό κέντρο του Μάλεμε. Είδε και τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, όπου έκανε και αναφορά στην αξιοποίηση του ιστορικού χώρου του Ιτζεδίν, τονίζοντας πως πρέπει να φύγει από το Υπερταμείο. Επίσης συνάντησε εκπροσώπους εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων. Σχολιάζοντας τα τρέχοντα πολιτικά, είπε πως «η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καλά κουρδισμένη. Η ΝΔ απειλεί με διπλές εκλογές, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ταλαιπωρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πάσα για να θυμηθεί την κασέτα των παλιών καιρών έχοντας κυβερνήσει τεσσεράμισι χρόνια, έχοντας συγκυβερνήσει ακόμα και με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ». Μιλώντας για τα εθνικά, σχολίασε πως «η ΕΕ, η Σύνοδος της ΕΕ, δεν έδωσε απάντηση. Αντίθετα, μάλλον σφύριξε κλέφτικα».