Με ελάχιστο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι βουλευτές στη Βουλή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Κι αυτό γιατί, όπως εκμυστηρεύτηκε ένας βουλευτής στο Βηματοδότη, η συζήτηση είναι «πολύ βαρετή» και γίνεται πολύ ήρεμα, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς ειδήσεις… Οι περισσότεροι βουλευτές περιμένουν με αγωνία να μιλήσει ο Πρωθυπουργός για να βγάλουν κάποια είδηση ειδικά στο θέμα των φοροελαφρύνσεων.

Έτσι ο γραμματές της ΚΟ, Σταύρος Καλαφάτης, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και έβαλε… βάρδιες για τις παρουσίες των βουλευτών στη Βουλή.

Οι βάρδιες είναι ανά 25 βουλευτές για κάθε 4,5 ώρες συνεδρίασης. Αν αναρωτιέστε τώρα πως τους ελέγχει; Η απάντηση είναι με διακριτικό τρόπο… Δηλαδή τους παίρνει τηλέφωνο και τους ρωτά εάν έχουν φθάσει στη Βουλή καλά, ή εάν έχουν κανένα πρόβλημα με τους συριζαίους βουλευτές.

Αλλά ο έλεγχος δεν σταματά εδώ… Ο κ. Καλαφάτης έγραψε χριστουγεννιάτικες ευχές με «λαϊκό στιλό bic» (όπως λέει) μόνος του σε 158 βουλευτές, συν δύο του γενικού γραμματέα της Βουλής κ. Μυλωνάκη, και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Μπεκίρη. Και θα τις μοιράσει στη Βουλή κατά τη διάρκειας της… βάρδιας.