Το χρονικό διάστημα που ο Νίκος Παππάς βρισκόταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ως ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες τους πρώτους μήνες της Πρώτης Αριστερής Κυβέρνησης τα κλειδιά του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου κοσμούσε ένα μπρελόκ.

Ηταν ένα απλό μπρελόκ, διαφανές, που έγραφε με μπλε μελάνι το όνομά του Νίκου Παππά. Αυτό το μπρελόκ ήταν το μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο που είχε το κλειδί στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου. Από εκεί διηύθυνε τα πάντα έχοντας βεβαίως την πλήρη στήριξη του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από εκεί έκανε το φιάσκο με το Ινστιτούτο Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες, εκεί γίνονταν όλες οι συσκέψεις, εκεί έλεγαν ότι συναντούσε διαφόρους που έμπαιναν στο γραφείο από την πίσω πόρτα. Ανάμεσά τους και τον Πετσίτη και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο, εάν ενθυμείσθε, είχαν πάει μαζί στη Βενεζουέλα.

Οταν όμως ο κ Παππάς εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου για να τοποθετηθεί υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξέχασε το μπρελόκ του στο Μαξίμου. Τότε το γραφείο έμεινε άδειο. Ουδείς,όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, το ήθελε, και μόνο ο Αλέκος Φλαμπουράρης το χρησιμοποιούσε καμιά φορά σε ειδικές περιπτώσεις συσκέψεων. Ετσι το γραφείο και το κλειδί του (μαζί με το μπρελόκ) το ξέχασαν οι πάντες.

Οταν όμως ήρθε η αλλαγή στην κυβέρνηση, οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου θέλησαν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα γραφεία. Το γραφείο του Νίκου Παππά δόθηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς συμβούλους του Πρωθυπουργού.

Μαζί με το γραφείο κληρονόμησε και το μπρελόκ, το οποίο επιδεικνύει κάπως με… αμηχανία.