Αλλά μια και ασχοληθήκαμε με τις εκκρεμότητες της νέας χρονιάς, έχω νέα και για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ως γνωστόν, λήγει η τρέχουσα θητεία του κ. Στουρνάρα και μέσα στην άνοιξη θα τεθεί ζήτημα ανανέωσής της.

Όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η θητεία του θα ανανεωθεί. Δίνουν μάλιστα πιθανότητες τουλάχιστον 70% σε αυτή την εκδοχή. Και εξηγούν ότι ο κ. Στουρνάρας διατηρεί καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό και επιπλέον χαίρει εκτιμήσεως στο εξωτερικό.

Αν ωστόσο δεν επιβεβαιωθεί η ανανέωση, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ θεωρούν πως επικρατέστερος διάδοχός του θα είναι ο Φωκίων Καραβίας, που σήμερα εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank. Επίσης παρασκηνιακώς μεταδίδεται ότι και ένα άλλο τραπεζικό στέλεχος προετοιμάζεται για πρώτο βιολί σε μεγάλη συστημική τράπεζα. Ο λόγος για τον κ. Αγι Λεόπουλο, παλαιό συνεργάτη του Θόδωρου Καρατζά και νυν στέλεχος της ελβετικής UBS. Ο κ. Λεόπουλος συνέπεσε στην Εθνική Τράπεζα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ο Πρωθυπουργός ήταν επικεφαλής της θυγατρικής Venture Capital της Τράπεζας.