Κάτοικοι που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ίδρυση νέας δομής φιλοξενίας έξω από το Δημαρχείο, έσπασαν την είσοδο του κτιρίου και επιχείρησαν να επιτεθούν στον Χιώτη Βουλευτή Νότη Μηταράκη, πετώντας μπουκάλια με νερό και ποτήρια με καφέ.

Σύμφωνα με το politischios.gr τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου έλαβε την απόφαση διεξαγωγής γενικής απεργίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά, προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.