Στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα δηλώσουμε «παρών», καθώς διαφωνούμε την ατζέντα που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη επιλογή, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Πάντως, δήλωσε ότι στο κόμμα του είναι είναι χαρούμενοι που μια γυναίκα θα εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπιστευτεί εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα: «Παρατηρώντας και τη σημερινή διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και το όλο νομοθετικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτό της ΝΔ σήμερα βλέπω ένα πραγματικά μεγάλο συνασπισμό του μνημονιακού τόξου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το διατηρεί η ΝΔ. Η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια, ακριβώς τα ίδια πράγματα, η συμφωνία με το Νετανιάχου για τον East Med ακριβώς τα ίδια οπότε όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για συνασπισμό της προόδου με κόμματα σαν το δικό μας αυτό δεν συνάδει με αυτό που κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια. Αν είναι να γίνει ένας συνασπισμός θα έπρεπε να γίνει μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στη Βουλή, στην κοινωνία, νομοθετικά αυτό θα ήταν το εύλογο. Αυτό είναι δύσκολο γιατί έχουν διαφορές όπως έχει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι ουσιαστικές διαφορές. Δεν είμαστε εμείς οι οποίοι λέμε 'τι Πλαστήρας τι Παπάγος' είναι εκείνοι οι οποίοι συμπεριφέρονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο αλλά επιμένουν ότι έχουν διαφορές.»

Προανήγγειλε ότι το κόμμα θα οργώσει όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας -σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- ότι η δυναμική του ΜέΡΑ 25 είναι πάνω από αυτό που του δίνουν οι έρευνες.