Η σκηνή που θα σας περιγράψουμε συνέβη πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, παρουσία μελών της κυβέρνησης και βουλευτών σχεδόν από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με το Βηματοδότη, ξαφνικά μια γυναίκα σωριάζεται στο πάτωμα χωρίς αισθήσεις: «Ένας γιατρός, υπάρχει στην αίθουσα γιατρός;» ειπώθηκε από το μικρόφωνο και αμέσως εμφανίζεται ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος είναι καρδιολόγος. Ήταν ευχής έργον που βρέθηκε εκεί γιατρός και μάλιστα καρδιολόγος, ο οποίος και της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

Ορισμένοι είπαν ότι η γυναίκα υπέστη έμφραγμα, άλλοι ότι απλώς λιποθύμησε, αλλά σημασία έχει ότι μετά τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε ο καρδιολόγος βουλευτής, ανέκτησε τις αισθήσεις της. Ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, αφού βεβαιώθηκε ότι η γυναίκα δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, πήγε και συνεχάρη τον κ. Γιόγιακα.

Για την ιστορία πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιόγιακας σώζει μια ζωή. Ως καρδιολόγος κουβαλάει πάντα μαζί του υπογλώσσια και άλλα καρδιολογικά φάρμακα. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, όταν επέστρεφε από την Ταϊβάν, διαπιστώνει ότι ο επιβάτης που καθόταν στην μπροστινή θέση μέσα στο αεροπλάνο, έχασε τις αισθήσεις του από έμφραγμα. Τον εξετάζει και του χορηγεί υπογλώσσιο με αποτέλεσμα να του σώσει τη ζωή. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι στη Βουλή ο κ. Γιόγιακας είναι από τους πλέον δημοφιλής. Όλοι οι βουλευτές τον θέλουν στην παρέα τους. Και εσείς, τώρα θα ξέρετε το γιατί…