Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για τους εργαζομένους στην κεντρική τράπεζα.

Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, υπήρχαν έξι συνολικά φλουριά, τα οποία αν και παραμένει άγνωστό ποιοι τα κέρδισαν, το βέβαιο είναι πως κανένας από το γραφείο του κ. Στουρνάρα δεν κέρδισε το φλουρί. Και εάν έχετε απορία τι ήταν το φλουρί της Τράπεζας της Ελλάδος και με τι συνοδευόταν, ήταν ένα αναμνηστικό νόμισμα της Τράπεζας της Ελλάδος. Δηλαδή ένα νόμισμα συλλεκτικό και τίποτε άλλο. Στην απορία γιατί δεν δίνεται κάποιο μπόνους η απάντηση είναι πως «έτσι βρήκαμε αυτό το έθιμο με το αναμνηστικό-συλλεκτικό νόμισμα».

Oι Μάχες των Θερμοπυλών και Σαλαμίνας γίνονται συλλεκτικά νομίσματα

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτά τα συλλεκτικά νομίσματα που κυκλοφορεί η Τράπεζα της Ελλάδος;

Με αφορμή το Επετειακό Έτος Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020 η Τράπεζα της Ελλάδος θα κάνει ειδική μνεία στα δύο αργυρά συλλεκτικά νομίσματα που θα κυκλοφορήσουν με θέμα: «2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας». Η εκδήλωση για τα δύο αυτά συλλεκτικά νομίσματα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.