Τυχαίο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη 14η Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων και του Αγίου Βαλεντίνου για να διοργανώσει στην Αθήνα μεγάλη κεντρική πολιτική εκδήλωση, δίνοντας έτσι το έναυσμα της αντιπολιτευτικής αντεπίθεσης εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος;

Καθόλου τυχαίο, αφού όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε πλήρως με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματός του για την εκδήλωση αυτή ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Αμέσως μετά την κεντρική αυτή εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαρτίου το Συνέδριο τη Νεολαίας του κόμματος, αλλά και ένα… διεθνές συνέδριο στις 3-4 Απριλίου για την αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας.

Αμέσως μετά στις 5-6 Απριλίου πάμε για «δημοψήφισμα». Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπειρία από δημοψηφίσματα, πλην όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο θα είναι το περιεχόμενο του εσωτερικού αυτού δημοψηφίσματος. Δηλαδή, με δυο λόγια, αποφασίστηκε να γίνει «δημοψήφισμα», αλλά ουδείς ακόμα γνωρίζει για ποιο θέμα. Θα αποφασιστεί, όπως ανακοινώθηκε, στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, αυτά είναι λεπτομέρειες... Όπως μαθαίνουμε ο κ. Τσίπρας ξαναβρήκε το κέφι του και το παλιό γνωστό χιούμορ του, αν και οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν σε μεγάλη απόσταση από το κυβερνών κόμμα. Εν πάση περιπτώσει, εμφανίζεται ικανοποιημένος για την περιοδεία του στην Ηλεία και την ανταπόκριση που βρήκε εκεί και θέλει να συνεχίσει τις περιοδείες αυτές ανά την Ελλάδα.

Το μόνο που τον προβληματίζει είναι εάν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές ώστε να «καεί» λίαν συντόμως το θέμα της απλής αναλογικής. Κάτι που δεν επιθυμεί.