Φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τις βλέψεις του για επιστροφή στην ενεργό πολιτική, όχι όμως και στο προσκήνιο. 

Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σημείωσε:«Θα πήγαινα 100% στο GNTM. Έχω μια εμπειρία από το 1969 ατελείωτη. Έχω την αίσθηση ότι για να είσαι κριτής πρέπει να είσαι εραστής αυτού που κάνεις».
Οταν ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε για τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, ο πρώην επικεφαλής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είπε ότι την στηρίζει απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται όπως είπε την εκτιμά και γιατί μπορεί να σταθεί ίση προς ίση απέναντι στις Πρώτες Κυρίες:

«Έχω αναλάβει εθελοντικά τη στήριξή της, είπε, γιατί βλέπω από κάποιους γελοίους συναδέλφους επιθέσεις. Στέκεται στο πλευρό του, είναι μοντέρνα, έξυπνη, όπου εμφανίζεται περνάει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου αρέσει πολύ για τον ρόλο της κυρίας του πρωθυπουργού της χώρας. Με τη Μελάνια έκατσε ίση προς ίση, με τη Γαλλίδα μπήκε στα ίσια. Δεν είναι βλαχομπαρόκ».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι χτίζει το προφίλ του για το εξωτερικό και πως θέλει να γίνει ο «επόμενος Μπαρόζο»:

«Είναι εμφανές για τον έμπειρο παρατηρητή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει περισσότερο το πορτρέτο του για το εξωτερικό. Ήδη ο Τραμπ του έκανε “ερωτική εξομολόγηση” και η Γερμανία το ίδιο. Ο Μητσοτάκης γράφει βιογραφικό, ο στόχος του είναι να γίνει ο επόμενος Μπαρόζο. Πάει για έξω, δεν είναι αυτοσκοπός του να τελειώσει την καριέρα του εδώ, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας».