Με γοργούς ρυθμούς η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ετοιμάζει το επιτελείο των στενών της συνεργατών, που θα εγκατασταθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συνδράμουν στο έργο της. Η ίδια επιθυμεί μέχρι και την ημερομηνία της ορκωμοσίας της, στις 13 Μαρτί-ου, να έχουν κλείσει όλες οι θέσεις- κλειδιά στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, ήδη υπάρχουν και κάποια πρόσωπα που, αν και αρχικά θεωρούνταν σίγουρα, τελικά δεν θα βρεθούν στο πλευρό της κυρίας Σακελλαροπούλου. Ο λόγος, για παράδειγμα, για τον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστο Γεραρή, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν και υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου. Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι πως γίνονται συζητήσεις με μεγάλο αριθμό συναδέλφων της κυρίας Σακελλαροπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μεταξύ των προσώπων που έχουν προχωρημένες συζητήσεις μαζί της είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποσπαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θεωρείται πολύ πιθανό να την ακολουθήσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στενές σχέσεις με την κυρία Σακελλαροπούλου διατηρεί και ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Χρήστος Ράμμος. Ηδη, μάλιστα, ακούγεται πως θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή, για να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.