Ολοι οι πρωθυπουργοί από τη Μεταπολίτευση και μετά είχαν κάποιο χόμπι. Ηταν τόσο προσηλωμένοι στο χόμπι τους αυτό που γινόταν αμέσως μόδα και πολλοί ήθελαν να τους μιμηθούν.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ως χόμπι το γκολφ. Οποτε του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του, μετέβαινε στη Γλυφάδα και εκεί εξασκούσε (μαζί με Δημήτρη Χορν, Τάκη Λαμπρία, Αχ. Καραμανλή και άλλους) το χόμπι του. Ενίοτε καλούσε και την ΕΡΤ να πάρει πλάνα. Πολλές φορές έπαιζε γκολφ με αντίπαλο τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία Γεώργιο Ράλλη.

karamanlisgolf

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ως χόμπι τη φωτογραφία. Εκανε σαν μικρό παιδί όταν περιεργαζόταν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και όντως οι φωτογραφίες που έβγαζε ήταν εντυπωσιακές.

848643_ανδρεας

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν λάτρης της ορειβασίας και του βαδίσματος. Κρατούσε μια χειροποίητη κατσούνα (κρητικό μπαστούνι) και έκανε πολλά χιλιόμετρα πεζοπορία. Δεν παρέλειπε βεβαίως να κάνει, όποτε βρισκόταν στην Κρήτη, και ένα μακροβούτι στο Μαράθι Χανίων.

unnamed

Ο Κώστας Σημίτης είχε ως χόμπι την πεζοπορία (μαζί συνήθως με τη σύζυγό του Δάφνη), ενώ τα περισσότερα χόμπι φαίνεται πως τα είχε ο Γιώργος Παπανδρέου: Πεζοπορία, ποδηλασία, κανό, Μαραθώνιο, κολύμπι και αρκετά άλλα.
f5_20-platos


Ο Κώστας Καραμανλής είχε την πεζοπορία (συνήθως παρέα με τον Λευτέρη Ζαγορίτη). Όμως έχει δοκιμάσει τα πάντα... Από ποδόσφαιρο μέχρι ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη

karamanlis

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ίσως ο πιο αθλητικός από όλους. Και τι δεν έχει κάνει από σπορ... Δεν μπορούμε να ξέρουμε πιο είναι το αγαπημένο του. Σίγουρα πάντως αγαπά τη γυμναστική.

gap5


Ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεν είχε κανένα χόμπι: «Δεν προλάβαινε», όπως έλεγε. Το μόνο που έκανε ήταν – παρέα με τον Δημήτρη Σταμάτη – κάποιες βόλτες στο Ζάππειο «έτσι, για να ξεμουδιάσουν», όπως έλεγε. Προτού γίνει όμως πρωθυπουργός, έπαιζε καμιά φορά τένις.

samaras-stamatis-800x509


Άγνωστο παραμένει αν υπάρχει κάποιο χόμπι που να αγαπά ο Αλέξης Τσίπρας, τουλάχιστον όταν ήταν πρωθυπουργός. Εκτός από μία περίπτωση... Ηταν Οκτώβριος του 2017 όταν κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, φόρεσε τα αθλητικά του παπούτσια και το σορτσάκι του και έκανε χαλαρό τζόγκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Οίκου. Εκανε τζόγκινγκ για να χάσει κάποια κιλά που είχε πάρει.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-628


Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και αυτός πολλά χόμπι, όπως τα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ), αλλά και το τένις, ορειβασία, ποδηλασία, ελεύθερο σκι, κολύμπι, ενώ γυμνάζεται τακτικά.

mitsotakis-meteora-21-12-2019


Πηγή πληροφοριών: Βηματοδότης