Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Σταμάτης Ράπτης είχαν πολλές φορές απασχολήσει την επικαιρότητα όταν ήταν εν ενεργεία αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο κύριοι είχαν απασχολήσει, πέραν των υπηρεσιακών θεμάτων τους, πέρυσι τον Μάιο, όταν είχαν εμφανιστεί μαζί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με στελέχη του κόμματος και κυβερνητικούς, φορώντας τα πολιτικά τους. Είχαν δώσει μάλιστα και κάτι αστείες «εξηγήσεις» τότε, ο Ανδρικόπουλος ότι είχε πάει να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας (παρότι φορούσε πολιτικά) και ο Ράπτης ότι ήταν περαστικός και κοντοστάθηκε να πει δυο κουβέντες και έφυγε.

Σήμερα απελευθερωμένοι από τα «δεσμά» των Σωμάτων τους – αν και για την ιστορία δεν τους κράτησαν και ποτέ - έχουν πλέον περίοπτες θέσεις στη νέα Γραμματεία του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σύμφωνα με τη στήλη Μικροπολιτικός των ΝΕΩΝ, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος είναι συντονιστής, ενώ ο Ράπτης είναι αναπληρωτής του, υπεύθυνος για τα θέματα του Λιμενικού.