Εντύπωση έχει προκαλέσει στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, η εκκωφαντική σιωπή που τηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις και στην φημολογία για μορατόριουμ του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι από την επομένη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο κατά το παρελθόν λαλίστατος Νίκος Ανδρουλάκης, διατηρεί αποστάσεις σε σχέση µε ότι συνδέεται µε τα εσωκοµµατικά δρώµενα και συμπεριφέρεται λες και έχει καταπιεί το αμίλητο νερό.

Δεν βρήκε μάλιστα να πει ούτε μια κουβέντα για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Κίνημα Αλλαγής, που έχουν προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στα μέλη και τους ψηφοφόρους.

Μοιάζει αμήχανος απέναντι στις εξελίξεις αυτές, ενώ με τη στάση του δικαιώνει και όσους μιλάνε για άτυπο μορατόριουμ με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που επιτεύχθηκε παραμονές του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, θυμίζουμε ότι ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δεν είχε σηκώσει το γάντι που του είχε πετάξει η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το ζήτημα ηγεσίας, ενώ με την συνειδητή απουσία της ομάδας που τον στηρίζει από τις ψηφοφορίες του συνεδρίου, βοήθησε την ηγετική ομάδα να περάσει ομόφωνα την εισήγηση για παράταση της θητείας της Φώφης Γεννηματά στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2021 που λήγει η θητεία της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα «Στο Καρφί», η στάση που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και απογοήτευση σε μερίδα υποστηρικτών του, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έβλεπαν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως το στέλεχος που θα μπορούσε να δώσει στο μέλλον μια νέα δυναμική και προοπτική. Στον αντίποδα, άλλα στελέχη που τον στηρίζουν ασπάζονται την τακτική του ώριμου φρούτου που ακολουθεί ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή την αναμονή μέχρι το 2021, οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας.