Μετά φόβου Θεού… αλλά όχι κοροναϊού, ο γιατρός στο επάγγελμα, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει θέση στην συζήτηση περί θείας κοινωνίας και τους ενδοιασμούς που εκφράζονται λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας του κοροναϊού. Ο κ. Μιχελογιάννης  προτάσσει την πίστη και δηλώνει: “Η Θεία Κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της Πίστης. Όσοι νιώθουν την ανάγκη για να κοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό”.

 Σημειώνεται ότι λίγο πριν  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε έξαλλος για το ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία για τις Εκκλησίες, μιλώντας μάλιστα για “χριστιανοταλιμπανισμό”!

Μόλις χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με παρέμβασή του για το θέμα της Θείας Κοινωνίας ανέφερε τη ανάγκη "να σταματήσει άμεσα αυτή η αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία".