Άναυδοι έμειναν με τον Αλέξη Τσίπρα ακόμη και οι πιο στενοί του συνεργάτες ακούγοντάς τον στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του Μega. Δεν τους εξέπληξε τόσο η κωλοτούμπα του υπέρ των κλειστών συνόρων τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν με τους χιλιάδες μετανάστες στον Eβρο.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η... αποκάλυψη που έκανε για το τι γινόταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση η δική μας είχε κλείσει τον Eβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες και πομφόλυγες» δήλωσε, σαν να λέει το πιο αυτονόητο πράγμα.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε ζαλίστηκε από την κωλοτούμπα και δεν ξέρει τι λέει, είτε αποκαλύπτει επισήμως - χωρίς να το αντιλαμβάνεται- ότι τόσα χρόνια ήταν ο Ορμπάν του νότου!

Αν ισχύει αυτό που είπε ο Τσίπρας, ότι δηλαδή χωρίς να συντρέχουν έκτακτες συνθήκες ή ασύμμετρη απειλή, η Ελλάδα είχε κλείσει τα σύνορά της, χωρίς να το ανακοινώσει, τότε κερδίζει επάξια μια θέση δίπλα στις χώρες του Βίζεγκραντ.

Μόνο που ο Τσίπρας τόσα χρόνια καταγγέλλει τον Ορμπάν ως ακροδεξιό. Ενώ μας λέει ότι έκαναν οι δυο τους ακριβώς το ίδιο...