Στην εξομολόγηση πως περιμένει να πέσει ο φράχτης του Έβρου για να νιώσει την ίδια χαρά με την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο προέβη ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Γ. Μουζάλας, συνεχίζει να διασύρει τη χώρα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και να υπεραμύνεται της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, δηλώνοντας σήμερα πως όταν πέσει ο φράχτης του Έβρου, θα χαρεί σαν να έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου», ανέφερε η ΝΔ, σχολιάζοντας την επίμαχη αναφορά του κ. Μουζάλα στον ραδιοφωνικό σταθμό status.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε: «Ο φράκτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πώς τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράκτες. Όταν πέσει, θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου».

Στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο με συναυτουργό τη ΝΔ, ισχυριζόμενος πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ισχυρίστηκε πως και οι Έλληνες μετανάστες πήγαιναν παράνομα στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 20/6