Σε κατάσταση πολιτικού σοκ βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την χάραξη αντιπολιτευτικής γραμμής για την κατάσταση στο Έβρο.

Από την μία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικροτεί την κυβερνητική επιλογή να θωρακίσει τα σύνορα και από την άλλη φωνές της Κουμουνδούρου αναπαράγουν την προπαγάνδα του Ερντογάν για βιαιοπραγίες της ελληνικής πλευράς στον Έβρο, ακόμα και νεκρούς πρόσφυγες από πυρά την ελληνικών δυνάμεων.

Σε αυτό το κλίμα ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε κατάσταση πολιτικού πανικού απείλησε ακόμη και με μήνυση του βουλευτή της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς Χριστόφορο Μπουτσικάκη, όταν ο δεύτερος έκανε λόγο για αναπαραγωγή των τουρκικών fake news από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου και Ραλλίας Χρηστίδου, οι οποίοι αναμεταδίδουν την τουρκική προπαγάνδα κάνοντας λόγο για Εβρίτες που προστατεύουν τις βίλες του και για νεκρούς πρόσφυγες στον Έβρο, αντίστοιχα, αναμεταδίδοντας πλαστές ειδήσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα ο συνομιλητής του στο πάνελ Παναγιώτης Ρήγας απείλησε τον κ. Μπουτσικάκη με μηνύσεις: «Αύριο θα είναι με μήνυση ο κ. Μπουτσικάκης, όπως ο κ. Μπογδάνος», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το απόσπασμα: