Το ερχομό του νέου ιστοτόπου για τις συναλλαγές με το κράτος με το όνομα gov.gr, προανήγγειλε μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Παραπολιτικά είχε αποκαλύψει όλο το σχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη για το λεγόμενο ψηφιακό ΚΕΠ.


Το gov.gr, που είχε προαναγγελθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης και θα ήταν έτοιμο σε δύο μήνες, επισπεύδεται, όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, λόγο της πανδημίας του κοροναϊού.

Στην αρχική του εκδοχή θα περιλαμβάνει καταρχήν όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου σε μία σελίδα - αυτές είναι περίπου 500 υπηρεσίες που λειτουργούν - συν τρεις πρόσθετες υπηρεσίες που ψηφιοποιούνται για πρώτη φορά.

Την υπεύθυνη δήλωση, την άυλη συνταγογράφηση και την εξουσιοδότηση, οι οποίες θα γίνονται με ένα «κλικ» από το γραφείο ή την κατοικία μας, μέσω του υπολογιστή, ακόμα και του κινητού μας.

Περαιτέρω, όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα είναι απευθείας διαθέσιμη στην πλατφόρμα του gov.gr, προκειµένου οι πολίτες να έχουν άµεση πρόσβαση σε αυτήν.

Ο κ. Πιερρακάκης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μάθουν όλοι οι πολίτες ποιοι είναι οι κωδικοί τους στο Taxis, καθώς μέσω αυτών θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του gov.gr.