Έξι μήνες συμπληρώνει σήμερα η λειτουργία της ενιαίας πύλης του δημοσίου gov.gr, η ενεργοποίηση της οποίας επισπεύσθηκε κατά δύο μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το κράτος από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία.

Μέσα σε διάστημα έξι μηνών οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυξήθηκαν από 501 σε 614.

Ανάμεσα σε αυτές που προστέθηκαν βρίσκονται πολλές που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα όλων: βεβαίωση γνησίου υπογραφής, άυλη συνταγογράφηση, ληξιαρχικές πράξεις και δημοτολογικά πιστοποιητικά, συναλλαγές με ΚΕΠ και Εφορίες μέσω τηλεδιάσκεψης, προσωρινές άδειες οδήγησης και εγγραφές στα νηπιαγωγεία είναι οι κυριότερες εξ αυτών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των έξι μηνών λειτουργίας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προχώρησε σε... βομβαρδισμό μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενημερώσει και να κάνει έναν απολογισμό, παραθέτοντας ταυτόχρονα στοιχεία και αριθμούς για την ανταπόκριση των πολιτών στις υπηρεσίες του gov.gr. 

Δείτε ορισμένες από τις αναρτήσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης που απέσπασαν εκατοντάδες likes και αμέτρητα θετικά σχόλια, ενώ κοινοποιήθηκαν και από εκατοντάδες χρήστες.