Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως, τάχα μου, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπονόμευσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τώρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού ξαναθυμήθηκαν τη σπουδαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα του είναι μάλλον ανιστόρητη και, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες της Κουμουνδούρου για πελατειακό κράτος που στήθηκε επί των ημερών των παλαιών κομμάτων, καθίσταται και αντιφατική.

Αν δεν κάνουμε λάθος, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν χτίστηκε ούτε ένα νοσοκομείο από μηδενική βάση και δεν είδαμε να γίνονται αθρόες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε να υπάρχει ένα κρατικό ανάχωμα για να μη φύγουν στο εξωτερικό χιλιάδες νέοι επιστήμονες.

Οταν, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προπαγάνδα σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για να στηλιτεύσει τις «ρουσφετολογικές» τους πρακτικές στον τομέα των προσλήψεων, προφανώς αναφερόταν και σε αυτές που γίνονταν στον χώρο της Υγείας.

Αρα, πώς γίνεται να μη θέλουν ένα ισχυρό σύστημα Yγείας αυτοί που όσο βρίσκονταν στη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, έφτιαχναν παντού νοσοκομεία και έκαναν προσλήψεις, ρουσφετολογικές κατά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ;