Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χώρα μας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγους μήνες μετά την ορκωμοσία της δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να τοποθετήσει στο ύπατο αξίωμα της χώρας, μια γυναίκα με την δική της προσωπικότητα, που δεν θα προέρχονταν όμως από τον κόσμο της πολιτικής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου φροντίζει με τις πολύ συντεταγμένες κινήσεις της να τιμά τον θεσμό και να λειτουργεί όπως επιβάλλουν τα πρωτόκολλα, όμως δεν ξεχνά ότι παραμένει ένας άνθρωπος εκτός των δεσμών της πολιτικής. Αυτό το επιβεβαίωσε και με την ανάρτησή της στο Facebook μετά την επίσκεψή της στην Θράκη.

proedros1


Μακριά από την στυλιζαρισμένη εικόνα της πολιτικής, αλλά και από το dress code του Προεδρικού Μεγάρου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απόλαυσε την ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου και ύμνησε τους ανθρώπους της. Με ένα άκρως casual λουκ, φορώντας φόρμες και μπουφάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβασε φωτογραφίες της από την όμορφη Θράκη και μάλιστα με ένα συγκινητικό μήνυμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την απέραντη ομορφιά της φύσης που απολάμβανε.

 Το γεγονός ότι η ίδια δεν είναι πολιτικός και δεν δεσμεύεται από τους «κώδικες» της πολιτικής, είναι ίσως και το σημείο που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις επιλογές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δικαίως. Στην Προεδρία της Δημοκρατίας σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας μας έχουν «σφραγίσει» με την παρουσία τους τον θεσμό, όμως την αμεσότητα με τον ελληνικό λαό και τους πολίτες που εκπέμπει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν κατάφεραν να την αγγίξουν, ακριβώς γιατί η πολιτική τους υπόσταση δεν το επέτρεπε παρά μονάχα σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί μια «άλλη προεδρία», συμβολική και πέρα από τα στερεότυπα, καθώς διαθέτει και την ανάλογη προσωπικότητα που μπορεί να το υποστηρίξει. Μια προσωπικότητα που όπως εκτιμούν πολλοί μπορεί να ταυτιστεί με μεταβολές στην ελληνική κοινωνία, πιο ισορροπημένες και πιο προοδευτικές, που να είναι τόσο αναγκαίες όσο και ουσιαστικές.