«Διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση (και όχι ανασχηματισμό) προανήγγειλε και από το Ισραήλ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα ήδη ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης έχει μιλήσει τις προηγούμενες ήμερες, δίνοντας ακόμη περισσότερες πληροφορίες… αφού μεταξύ άλλων προανήγγειλε τις «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση, τον Ιούλιο.
Μάλιστα όπως διαβάζουμε στη στήλη του Βηματοδότη, αυτό το «διορθωτικές κινήσεις» δεν το ακούμε πρώτη φορά…

Μία παλαιότερη δήλωση ενός εκπροσώπου τύπου του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός έλεγε ότι «ανασχηματισμός χωρίς να αλλάξεις τον υπουργό Οικονομικών δεν λογίζεται ανασχηματισμός, ονομάζεται διορθωτική κίνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν έκανε αλλαγές (και τις έκανε συχνά) στις κυβερνήσεις του και δεν ήθελε κριτική εκ των έσω: «Δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά για αναδόμηση της κυβέρνησης» έλεγε.

Το πιο σωστό όμως φαίνεται πως υποστήριζε ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ: «Στους ανασχηματισμούς ο υπουργός που μένει δεν είναι και τόσο ικανοποιημένος γιατί ότι είχε εξακολουθεί να το έχει. Αυτός που φεύγει από την κυβέρνηση είναι σαφέστατα δυσαρεστημένος και οι νέοι που μπαίνουν στην κυβέρνηση είναι μεν ικανοποιημένοι, αλλά αυτοί που μένουν απ έξω είναι και οι περισσότερο δυσαρεστημένοι».