Οξύτατες αντιδράσεις του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, της ΕΣΗΕΑ, καυστικά σχόλια στα social media, αλλά και αντιδράσεις ακόμη και από συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε το σποτάκι για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ με το οποίο στοχοποιεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους για χρηματισμό, γύρισε μπούμερανγκ στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 Οι αντιδράσεις ωστόσο δεν κόπασαν μερικά 24ωρα μετά την δημοσιοποίησή του, ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου στελέχη της πρώτης γραμμής με δημόσιες τοποθετήσεις τους, όχι μόνο πήραν αποστάσεις, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και διαφοροποιήθηκαν εντελώς από την γραμμή Σκουρλέτη, όπως είδαμε και να συμβαίνει μεταξύ και φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

 Από την άλλη, εμφανίζεται μόνος του ο Σκουρλέτης, ο οποίος εξακολουθεί να υπερασπίζεται το συγκεκριμένο σποτάκι σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά μέσω διαδικτύου με μερικά έμμισθα τρολ που επωφελούνται της… αργομισθίας.

 Η μπανανόφλουδα που «πέταξε» η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα την επικοινωνιακή γκάφα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ωστόσο δεν λειτούργησε μόνο ως οδοστρωτήρας στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά πρόσφερε και επικοινωνιακά οφέλη στην… κυβέρνηση.

 Για το άθλιο σποτάκι κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι διατεθειμένος να το κάνει, αν και εκ των πραγμάτων είναι αυτός που ως γραμματέας φέρει την ευθύνη για την λειτουργία του κόμματος.

Ακόμη κι αν ο ίδιος δεν πιστεύει ότι έχει να απολογηθεί στους δημοσιογράφους για κάτι, ίσως να χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις στο κόμμα του και να παραθέσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να εγκρίνει ένα σποτ το οποίο διασύρει την αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να πλήξει τους κυβερνητικούς χειρισμούς.