Η ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι θα δίνει τα ενοίκια που εισπράττει από τις μισθώσεις ακινήτων του για τη στέγαση προσφύγων ακολούθησε μια κολασμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν δημοσιοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τού ζήτησε να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας.

Ο Παπαδημούλης τού θύμισε ότι έχει πάρει γύρω στους 300.000 σταυρούς και η συζήτηση εξελίχθηκε άσχημα.

Τελικά, συμφωνήθηκε να μη γίνουν διαρροές από καμία πλευρά, να βγει η ανακοίνωση που βγήκε και να φύγει ο Παπαδημούλης από επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ουδέτερο χρόνο, μαζί με άλλες αλλαγές που θα γίνουν στο κόμμα (π.χ. ανασχηματισμός τομεαρχών), ώστε να μη φανεί σαν «τιμωρία».

Το «κλειδί» είναι ότι ο Παπαδημούλης δεν θα χάσει τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που την έχει καπαρώσει και θα τη διατηρήσει. Ποιος θα τον διαδεχθεί όταν έρθει η ώρα;

Ο Κούλογλου, που φαίνεται φαβορί, έχει ενημερώσει τον Τσίπρα ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση. Η Κουντουρά είναι από τους ΑΝ.ΕΛ., ο Κόκκαλης συνεργαζόμενος, ο Γεωργούλης θα ήταν κάπως υπερβολικό... Οπότε, εκ των πραγμάτων το δαχτυλίδι πάει στον Κώστα Αρβανίτη!

Τουλάχιστον αυτό θα το αντέξει καλύτερα ο Παπαδημούλης, μιας και είχαν φωτογραφηθεί πρόσφατα μαζί με τις παλαιστινιακές μαντήλες.

Για να γίνει, πάντως, λίγο πιο γλυκό το χάπι στον Παπαδημούλη, ο διάδοχός του μπορεί να μην οριστεί ως επικεφαλής, αλλά ως συντονιστής.