Βούτσης-Τσακαλώτος-Τζανακόπουλος κάνουν δύσκολη τη ζωή του Νίκου Παππά. Είτε είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους είτε όχι, τον πιέζουν αφόρητα:

Πρώτον, να καταθέσει μήνυση και αγωγή, εφόσον θεωρεί συκοφαντικά αυτά που λέγονται σε βάρος του από Μιωνή - Καλογρίτσα. Δεύτερον, να διευκολύνει τον πρόεδρο και το κόμμα βγαίνοντας από το προσκήνιο και δηλώνοντας ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον εκείνος το κρίνει σκόπιμο.

Ο ίδιος είναι σκληρό καρύδι και δεν υποχωρεί στις πιέσεις. Μάλιστα, συνομιλητής του μου είπε ότι στο συνέδριο μπορεί να βγει πολύ ψηλά στην Κεντρική Επιτροπή κι αυτό να αφήσει… με ανοιχτό το στόμα τους εσωκομματικούς πολέμιούς του!

Ο Αλέξης Τσίπρας τα σκέφτεται όλα αυτά και -ως συνήθως- δεν αποφασίζει, αναβάλλοντας τα δύσκολα για αργότερα. Πόσο αργότερα όμως; Μια εισήγηση που δέχεται είναι να κάνει το συνέδριο στο τέλος Αυγούστου, δηλαδή πριν από τη ΔΕΘ, για να εμφανιστεί εκεί αναβαπτισμένος στα νάματα της ανασυγκρότησης του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, ανησυχούν ιδιαίτερα μήπως το τσουνάμι Καλογρίτσα παρασύρει και άλλα πρόσωπα πέραν του Νίκου Παππά, όπως π.χ. τον Χρήστο Σπίρτζη, λόγω των δημόσιων έργων που πήρε ο Καλογρίτσας επί των ημερών του. Ο Σπίρτζης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, καθώς έχει επιρροή σε ΠΑΣΟΚικούς μηχανισμούς που έχουν ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.