Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
5120369
Παραπολιτικά

Δεξίωση στο Προεδρικό: Εικόνες από τη γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας (Εικόνες)

Με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, μόλις 500 άτομα, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε στους κήπους του Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, 22 υπουργούς, 60 βουλευτές, 90 αντιστασιακούς, 70 εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και 40 προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας αλλά και της παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι με τη δουλειά τους στήριξαν την ελληνική κοινωνία την περίοδο του lockdown.

Σε αυτό το πλαίσιο, για πρώτη φορά έχουν προσκληθεί στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, υπάλληλοι στην καθαριότητα, υπάλληλοι delivery, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οδηγοί ασθενοφόρων, καθώς και πυροσβέστες.

Πρόκειται, δηλαδή, για επαγγελματίες, που υπήρξαν οι «ήρωες» της καθημερινότητας κατά τη διάρκεια των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, στο πρόσωπο των οποίων η Προεδρία επιθυμεί να τιμήσει όλους εκείνους που με αυταπάρνηση στάθηκαν δίπλα στον συνάνθρωπο σε δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρυτάνεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ανώτατοι δικαστικοί, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επαγγελματικών οργανώσεων και επιμελητηρίων (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ κ.λπ.), εκπρόσωποι των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και δημοσιογράφοι.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Δείτε εικόνες από την δεξίωση:
22945745
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

5120354

Η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κώστα ΜπακογιάννηΈνα άλλο "πηγαδάκι" που σχολιάστηκε αρκετά ήταν και αυτό των πρώην πρωθυπουργών. Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Κώστας Σημίτης εθεάθησαν να μιλάνε σε πολύ καλό και ευδιάθετο κλίμα.


Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίοι συνδέονται με πολιτική, αλλά και μακρά προσωπική φιλία. 

5120346
5120324
5120376
proedriko-arxigos-elas
5120337

5120359