Επιτέλους βρέθηκε ένα θέμα πάνω στο οποίο συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο λόγος για την κουβέντα που έχει ξεκινήσει με αφορμή τον λούμπεν μάτσο παίκτη του ριάλιτι «Big Brother».

Βέβαια, κάποιοι συριζαίοι - σαν τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου - είδαν ακόμη και εδώ μια ευκαιρία αντιπαράθεσης. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λοιπόν, έσπευσε χθες το πρωί να εκδώσει ανακοίνωση για να καταδικάσει την κουλτούρα του βιασμού.

Στην κατακλείδα της βέβαια καλούσε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να πάρουν θέση, και τη Δικαιοσύνη και το ΕΣΡ να παρέμβουν γιατί «η σιωπή υποδηλώνει συνενοχή».

Τι κι αν η πολιτική ηγεσία τον είχε προλάβει; Και αυτό αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε γράψει ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter «με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του».

Προφανώς, όπως σημειώνει και ο Μικροπολιτικός, γι' αυτό κι η Πειραιώς έβγαλε χθες μια ανακοίνωση-απάντηση στον Παπαδημούλη - χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα - η οποία κατέληγε «ας μη θολώνουμε το πανίσχυρο μήνυμα με μικρόψυχες προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης».