Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επέλεξε να ανακοινώσει τώρα -δηλαδή τρία χρόνια πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές- ότι δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία στην Ευρωβουλή, αλλά ούτε στην ελληνική Βουλή.

Εντάξει, θα ήταν τρελό να διεκδικήσει τέταρτη θητεία ως ευρωβουλευτής, αλλά γιατί θέλησε να το ανακοινώσει τώρα;

Λοιπόν: Τον Δεκέμβριο θα γίνουν εκλογές για το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θέλει οπωσδήποτε να επανεκλεγεί αντιπρόεδρος. Γενικά, στα μισά της θητείας, όλοι -εκτός απροόπτου- επανεκλέγονται. Αλλά η περίπτωση Παπαδημούλη είναι κάπως ιδιαίτερη.

Λόγω της γνωστής «Παπαδημούπολης», με τα πολλά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, που αποκτήθηκαν σε καλή τιμή και νοικιάστηκαν αμέσως σε μετανάστες με τη συνδρομή ΜΚΟ, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποδεκτός από όλη την ομάδα των ευρωβουλευτών του κόμματος (θυμάστε τη σύγκρουσή του με τον Κούλογλου;).

Ενώ και η ευρωομάδα της Ν.Δ. δεν έχει ξεχάσει το ηθικής τάξης ζήτημα και μπορεί να το θυμίσει όταν έρθει η ώρα της κρίσης.

Έτσι, ο Παπαδημούλης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι αποχωρεί, οπότε δεν έχει νόημα να του κόψουν τον δρόμο επαναφέροντας στον δημόσιο διάλογο το θέμα, με αφορμή τις εκλογές για το προεδρείο.