Από τότε που θεσπίστηκε η θέση του γραμματέα του Συνασπισμού και ακολούθως του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διατελέσει γραμματείς του κόμματος ο Νίκος Χουντής, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Τάσος Κορωνάκης, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Το περασμένο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απόφαση του κ. Τσίπρα, εξέλεξε γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται για τη θέση αυτή ένα τόσο συγκρουσιακό πρόσωπο και κυρίως ένας πολιτικός που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε το χειρότερο αποτύπωμα.

Όχι τόσο για τις δυνατότητές του -αυτές δεν αμφισβητούνται- όσο με τη συμπεριφορά του και ιδιαίτερα με τις θεσμικές απρέπειες που έκανε.

Όπως μας θυμίζει, η στήλη DA CAPO του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραβίασε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την περίφημη διάκριση εξουσιών, όπως είχε κάνει με την επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο, ενώ πολλές από τις ανακοινώσεις που εξέδιδε ήταν έως και χυδαίες.

Επιπροσθέτως, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είχαν να λένε για τον απρεπή και αλαζονικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.