Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή των Γιώργου Νόκου, Δημήτρη Κουνιά και Θανάση Φουσκίδη μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: 

  •  Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη μετάβαση αρκετών προσφύγων στην Αθήνα μετά τα γεγόντα στη Μόρια , ο κ. Μηταράκης απάντησε πως το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας και η Αστυνομία. Υπογράμμισε πως αυτοί που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας δεν αποτελούν λόγο υγειονομικής ανησυχίας,  καθώς δεν είναι άνθρωποι που προέρχονται από τις δομές αλλά μετανάστες που βρίσκονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, με τις δικές τους κατοικίες. 

  •  Για τα κρούσματα στις δομές και το βεβαρυμένο υγειονομικό φορτίο σε αυτές, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως ο συγχρωτισμός που δημιουργήθηκε μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό αύξησε θεαματικά τα κρούσματα από 35 σε 240, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως στις δομές που λειτουργούν υπό το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου γίνανε 7.500 τεστ και ανιχνεύθηκε αυτός ο αριθμός κρουσμάτων.

  • Κύριο σημείο στην τοποθέτησή του αποτέλεσε πως χάρη στα rapid test και τον έλεγχο σε όλους τους εισερχόμενους στην προσωρινή δομή, ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα και βρίσκονται σε περιοχή καραντίνας εντός της δομής, με την απραίτητη υγειονομική περίθαλψη. Για την αποφυγή του συγχρωτισμού μέσα στη δομή, έχει παρθεί πρωτοβουλία για συγκεκριμένη ροή εξερχόντων της δομής μέσα στη μέρα.

  • Τέλος, ανέφερε πως ο κοροναϊός αποτέλεσε μία μεγάλη πρόκληση για το μεταναστευτικό , καθώς στην πρώτη φάση δεν υπήρξε απώλεια ζωής στις δομές, ενώ με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα από τον ΕΟΔΥ προφυλάσσονται οι δομές.