Χθες βράδυ στην Κηφισιά σε μια σεμνή τελετή για την αποκατάσταση της ιστορικής κατοικίας του Π. Μελά παρέστησαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Ανάμεσά τους και μια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. Η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, αλλά και σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Υπουργού Πολιτισμού και του Υφυπουργού Οικονομικών.

Το έργο της αποκατάστασης ήταν πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγοι όμως γνωρίζουν τη συμβολή της δραμινής βουλευτού.



Ήταν η κατάλληλη στιγμή! Από τη μια οι οικογενειακές σχέσεις της με την οικογένεια Μελά και από την άλλη η ανάγκη αποκατάστασης του κτηρίου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν αυτό καταρρεύσει. Η ενεργοποίηση του συντοπίτη της εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη, που ανέλαβε την αποκατάσταση της ιστορικής αυτής κατοικίας, ήταν καταλυτική.



Το μοναδικό αυτό μνημείο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από δωρεά της εγγονής του Π. Μελά κας Ναταλίας Ιωαννίδη. Πλέον το σπίτι ανοίγει τις πόρτες του στους Έλληνες πολίτες ως μνημείο της ζωντανής ιστορίας μας.



Τελικά η παραδοσιακή διαίρεση Αριστεράς – Δεξιάς έχει παρέλθει προ πολλού. Όποιος το καταλάβει αυτό εγκαίρως θα είναι και πολιτικά κυρίαρχος.