Την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης στα θέματα των Αποδήμων Ελλήνων επεσήμανε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Σε όλα αυτά είναι βοηθός μας, αρωγός μας ο Ελληνισμός της Διασποράς, στον οποίο ο υφυπουργός, ο κ. Κώστας Βλάσης κάνει εξαιρετική δουλειά. Άλλωστε σε λίγο, ένα νέο νομοθέτημα θα έρθει υπό την κρίση σας, που θα δείχνει τις κατευθυντήριες απόψεις για το πώς πρέπει ένα σύγχρονο Υπουργείο Εξωτερικών να λειτουργεί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο.

Η ειδική αναφορά του Νίκου Δένδια στη δραστηριότητα του υφυπουργού Κώστα Βλάση στα ζητήματα της ομογένειας , αποδεικνύει αφενός τις άριστες σχέσεις συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών, και παράλληλα την ικανοποίηση του υπουργού για τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του Κώστα Βλάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για τα θέματα του απόδημου ελληνισμού, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο πλευρό της Διασποράς.

Μάλιστα παρότι οι συνθήκες που επέβαλε η παγκόσμια υγειονομική κρίση περιόρισαν τις μετακινήσεις του υφυπουργού, ο ίδιος κρατάει επαφή με τους Έλληνες της Διασποράς και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην ομογένεια.