Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του πανεθνικού lockdown ο πρωθυπουργός αποκαλούσε τον Καθηγητή Λοιμοξιωλογίας με το μικρό του όνομα, «Σωτήρη».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, είναι ο άνθρωπός του στη μεγάλη μάχη με τον αόρατο εχθρό.
Αυτός που παρουσιάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα επιδημιολογικά δεδομένα και εισηγείται τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί κρίση. Ειίναι αυτός που τους τελευταίους μήνες έχει περάσει ατέλειωτες ώρες συσκέψεων στο υπουργείο Υγείας και το Μέγαρο Μαξίμου, για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επιπροσθέτως, προ ημερών ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε δημόσια παρέχοντας αμέριστη υποστήριξη στον Λοιμωξιολόγο καλώντας τους πολίτες να αφήσουν τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. 

Ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής – με σπουδές στο Harvard- που στοχοποιήθηκε όσο κανένας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ο «Στρατηγός» που βούρκωσε όταν μίλησε για τις απώλειες «των μανάδων και των πατεράδων μας που δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς» και που πάντοτε αποκαλεί τους μαθητές «παιδάκια» , ο «εθνικός μας ιατρός» δεν είναι άλλος τελικά από τον «Σωτήρη».