Δεν βάζει μυαλό η Μυρσίνη Βουνάτσου και συνεχίζει απτόητη να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς μάλλον να καταλαβαίνει τί είναι αυτά που γράφει. Για μία ακόμη φορά εξισώνει τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι με τα θύματα του κοροναϊού.

μωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κώλο σας κάτω δεξιοί κι αριστεροί αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πεστε μου για τους 2.220+ τι πρέπει να γυρέψουμε ;;

Δημοσιεύτηκε από Mirsini Vounatsou στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

«Mωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κώλο σας κάτω δεξιοί κι αριστεροί 
αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πεστε μου για τους 2.220+ τι πρέπει να γυρέψουμε ;;» έγραψε συγκεκριμένα.

 Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορές στα θύματα της πανδημίας που έχει πλήξει όλο τον κόσμο και ζητά «κρεμάλες».

Στην απαράδεκτη ανάρτησή της,συμψηφίζει τους νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι από αμέλεια και λανθασμένη διαχείριση της τότε κυβέρνησης με τα θύματα μιας παγκόσμιας πανδημίας η οποία πλήττει και τη χώρα μας.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να εκφέρει την γνώμη της, και μια γνώμη μάλιστα ακραία, που στο παρελθόν έφερε αντιδράσεις όχι μόνο από την ΝΔ αλλά και από τα ίδια τα στελέχη του κόμματός της.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε απειλητικό ύφος «ενημερώνε» πριν λίγους μήνες την κυβέρνηση ότι θα... λογαριαστούν μόλις οι νεκροί από τον κοροναϊό αγγίξουν τον ίδιο αριθμό με αυτούς στο Μάτι.

Απάντηση που αξίζει

Η Κατερίνα Μαλά, η οποία τον Ιούλιο του 2018 είχε βοηθήσει πολύ κόσμο να σωθεί από την πυρκαγιά στο Μάτι, έδωσε στην κ. Βουνάτσου την απάντηση που της αξίζει…

101…..102……ΞΑΝΑ……

Και να, που θα ξανακούσουμε τον αριθμό που πονάει…..Μέρες τώρα ακούγαμε τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται και χωρίς να το ομολογούμε, όλοι φοβόμασταν το άκουσμα αυτού του εφιαλτικού 102.Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.Δεν υπάρχει καμία αντιπαραβολή.Δεν ζυγίζεται η ζωή. Η κάθε μία από αυτές, έχει την απόλυτη αξία της, είναι αναντικατάστατη και πολύτιμη για τους ανθρώπους που στερούνται την παρουσία της.Δεν λογαριάζονται οι χαμοί.

Μα όταν κλείνω τα μάτια, βλέπω παιδιά αγκαλιασμένα μπροστά στον θάνατο. Βλέπω μία μητέρα να κρατάει σφιχτά το μωρό της. Βλέπω μια άλλη να αφήνει το αγόρι της που χάθηκε στην θάλασσα, για να σώσει το κορίτσι της που ακόμα βαστάει. Βλέπω μία κοπέλα να τρέχει ξιπόλητη στην πυρωμένη πίσσα και να ουρλιάζει στον Θεό: Κάνε να τελειώσει γρήγορα! Βλέπω οικογένειες ολόκληρες να προσπαθούν να γλυτώσουν και να μην υπάρχει σήμερα κανείς. Βλέπω ανθρώπους να καίγονται χωρίς ποτέ να τους αγγίξει η φωτιά. Βλέπω συντρόφους που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μισό τους και ξεκίνησαν μαζί το τελευταίο τους ταξίδι . Βλέπω εκείνη την σκιά, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα και πέταξε έξω από το ανθρώπινο. Βλέπω φόβο. Βλέπω αγωνία. Βλέπω απελπισία. Βλέπω ενοχές.
Όλα τα βλέπω.Όλοι τα βλέπουμε.Δεν λογαριάζονται όμως οι χαμοί.Στα μάτια του Θεού, λένε, πως είμαστε όλοι ίσοι.Δεν λογαριάζονται οι χαμοί και το γνωρίζω.Μα εγώ δεν λογαριάζω τον χαμό.
Λογαριάζω τον αγώνα για την σωτηρία των ανθρώπων. Λογαριάζω τον σεβασμό στην ζωή. Λογαριάζω την μάχη που δίνεται και που εμείς την στερηθήκαμε. Λογαριάζω την έγνοια και την φροντίδα που εμάς μας αρνήθηκαν. Λογαριάζω την κουβέντα του κυρίου Τσιόδρα: Αγοράζουμε χρόνο… Λογαριάζω πως σε μας, κανείς δεν σκέφτηκε δώσει έστω, λίγο χρόνο…. Λογαριάζω την συντροφικότητα με την μοναξιά. Λογαριάζω την ανάληψη ευθύνης με την δειλία. Λογαριάζω το αγωνίζομαι με το λιποτακτώ. Λογαριάζω το σωστό με το λάθος. Λογαριάζω την αλήθεια με το ψέμα. Δεν λογαριάζω τον χαμό.Λογαριάζω την ζωή που δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία…….(αφιερωμένο……)

Αποδοκίμασε ο Παπαδημούλης

Στην προκλητική και απαράδεκτη ανάρτηση της κ. Βουνάτσου απάντησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τυμβωρυχία. Δεν κάνει αντιπολίτευση σαν και αυτή που μας έκανε η ΝΔ, στο Μάτι, την Μάνδρα και το Μακεδονικό. Καθαρές κουβέντες!», έγραψε.

Διεγράφη η Βουνάτσου και ...επιστροφή

Τελικά με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της κ. Βουνάτσου τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μόνο για ...τα μάτια, αφού ένα μήνα αργότερα επέστρεψε δριμύτερη:

Την είδηση δημοσίευσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνοντας «ξανά στο παιχνίδι…» και διευκρινίζοντας: «Φύση και θέση μαχήτρια μόλις ενημέρωσα τον γραμματέα της Νομαρχιακής Λέσβου ότι αίρω την αναστολή κομματικής ιδιότητας και επιστρέφω στην ενεργό δράση ως μέλος του Σύριζα Λέσβου».