Ενα περίεργο «παιχνίδι» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιφυλακτικές διαθέσεις ενός μέρους της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, εστιάζοντας σε ορισμένες κινήσεις, πρωτοβουλίες αλλά και στη ρητορική στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η απαξίωση ορισμένων κορυφαίων επιστημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, όπως του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που είχαν επιχειρήσει πριν λίγο καιρό με επιθέσεις εναντίον του τόσο από τον Παύλο Πολάκη, όσο και από τον Νίκο Παππά είναι το πρώτο δείγμα», αναφέρουν στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που, σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, έχει απήχηση σε μερίδα της κοινής γνώμης που είναι κατά των μέτρων και τοποθετείται στη λεγόμενη κοινωνική ομάδα των «αρνητών».

Στην κατεύθυνση αυτή οι κυβερνητικές αναλύσεις εντάσσουν και την κίνηση του ιατρού και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να σπάσει (πρόσφατα) επιδεικτικά το lockdown, με τη συμμετοχή του σε τραπέζι στην Κρήτη.

Παράλληλα, η ρητορική στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούσε το προηγούμενο διάστημα ότι είναι αληθής ο βασικός πυρήνας της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας που συνίσταται στο γνωστό δόγμα «Ακούμε τους ειδικούς», υποστηρίζοντας ότι αποκρύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τοποθέτηση ψηλά στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του -ανύπαρκτου όπως αποδείχθηκε θέματος του «παρασυστήματος» καταγραφής των κρουσμάτων σε «διπλά βιβλία», μπορεί να υποθέσει κανείς ότι έγινε για να «κλείσει το μάτι» ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσους έχουν επιφυλάξεις σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και την καταγραφή τους.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής και την κλήση σε ακρόαση, για να εξεταστούν από αυτήν, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, και του επικεφαλής του ΕΟΔY, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η «γαλάζια» εκτίμηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να απευθυνθεί στους επικίνδυνους αρνητές του ιού, της μάσκας και του εμβολίου ακολουθώντας την τακτική που εφάρμοζε πριν ανέβει στην εξουσία, όταν υποδαύλιζε τις αντιδράσεις των «αγανακτισμένων» για να διεκδικήσει τις ψήφους τους.

Λέγεται, μάλιστα, ότι τα περίεργα αυτά παιχνίδια τα έχουν αντιληφθεί και δεν τα αποδέχονται αρκετοί στο κόμμα της Αριστεράς.

«Δεν είναι τυχαίος ο διχασμός που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των νουνεχών και των ακραίων», υποστηρίζουν στη Ν.Δ., με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να συνεχίζει να τηρεί μετριοπαθή στάση, μη αποδεχόμενος ως μέσο αντιπολιτευτικής τακτικής την πανδημία και τις συνθήκες που αυτή δημιουργεί.