Γρηγορης_Γεροτζιαφας
Παραπολιτικά

Άλλαξε απόψεις ο Γεροτζιάφας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τον περασμένο μήνα ήταν υπέρ ενώ τώρα τον καταγγέλλει

Τι ανήρτησε στο Twitter

Εντύπωση προκαλεί η αναθεώρηση απόψεων του καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα , ιδίως από τη στιγμή που έγινε μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής τον περασμένο μήνα καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ τώρα τον καταγγέλλει.

«Αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών», είχε δηλώσει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, στις 8 Νοεμβρίου, και τασσόταν, τότε, ανοιχτά υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης έπρεπε, σύμφωνα με τον Καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, να υπάρξει υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. «Υπάρχει το ατομικό δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση προστασίας των συνανθρώπων μας. Στη Γαλλία δε συμμετέχει κανείς σε απεργιακά κινήματα αν δεν είναι εμβολιασμένος. Δεν κάθεται για καφέ αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα αυτά είναι μια μορφή υποχρεωτικότητας και τα εφάρμοσαν οι Γάλλοι ήδη από το καλοκαίρι. Η πανδημία είναι μείζον υγειονομική κρίση με οικονομικές συνέπειες. Το να μείνουμε ζωντανοί είναι καθήκον μας», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Ωστόσο, τώρα που προσκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στο think tank των επιστημόνων, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, άλλαξε απόψεις και ακολούθησε την κομματική γραμμή.

Τι ανήρτησε στο Twitter

«Ακου 100€ τον μηνα προστιμο! Για αυτο εγραφε ο σκερτσος για τους ηλικιωμενους χθες Αυτο δεν ειναι υποχρεωτικος εμβολιασμος Αυτο ειμαι πινοσετικης εμπνευσης χαράτσι και ατομικη ευθυνη μεχρι να δυσει ο ήλιος. Μπλεξαμε», έγραφε ο καθηγητής.

Δείτε την ανάρτηση