Την προπερασμένη Κυριακή το βράδυ το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με καμιά τριανταπενταριά Γραμματείς Νομαρχιακών Οργανώσεων του ΚΙΝΑΛ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτή τη εξ αποστάσεως συζήτηση έσταξε χολή εναντίον του Γ. Παπανδρέου με αφορμή την περίεργη κινητικότητα που αναπτύσσει τον τελευταίο καιρό ο τέως πρωθυπουργός με τις γνωστές του αναφορές περί προοδευτικής διακυβέρνησης.

Με απλά λόγια κανένας σχεδον από τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Οργανώσεων του ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να ακούει για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Α. Τσίπρα.

Επίσης πολλοί δεν χαρίστηκαν ούτε στη Φ. Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την δήλωση που της αποδόθηκε οταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το βιβλίο «Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Η φράση «έχω καλύτερα πράγματα να κάνω» που φέρεται να είχε πει αποδοκιμάστηκε κατα την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Τώρα βέβαια εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ο σημαντικός αριθμός των Γραμματέων που υπερασπίστηκε τον Ανδρ. Λοβέρδο και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.