Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο παίχτηκε στο παραπέντε του ανασχηματισμού σχετικά με το υπουργείο Υγείας. Βλέπετε ήταν κοινό μυστικό πως μετά τις αστοχίες με τον εμβολιασμό που προκάλεσαν την παρέμβαση Μητσοτάκη, οι εισηγήσεις συνομιλητών του πρωθυπουργού για την αντικατάσταση του Βασίλη Κικίλια έγιναν πιο ηχηρές ποτέ. Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα, ήταν αυτό του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος χαίρει και της εκτίμησης προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον εκ Λονδίνου καθηγητή να είχε και σχετικές επαφές με την πλευρά της ηγεσίας της κυβέρνησης (ούτως ή άλλως έχει ανοικτό δίαυλο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού), ενώ κάποιοι συνέδεσαν την παραμονή του στη χώρα κατά την εορταστική περίοδο και με την συγκεκριμένη προοπτική.

Τελικώς, το θέμα δεν προχώρησε. Αφενός γιατί κρίθηκε πως σ' αυτή τη συγκυρία –του δεύτερου κύματος- δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο και αφετέρου στελέχη της πρωθυπουργικής αυλής υπογράμμισαν την συγγένεια του καθηγητή με τον πρώην αν. υπουργό Οικονομικών των κυβερνήσεων Τσίπρα Γιώργο Χουλιαράκη, η αδελφή του οποίου έχει παντρευτεί τον Η. Μόσιαλο.

Προφανώς έκριναν ότι η παράμετρος αυτή εμπεριέχει πολιτικό ρίσκο. Σημειώνεται πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κακεντρεχείς που αποδίδουν την κριτική που ασκεί εσχάτως στην κυβέρνηση ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, ακριβώς στο «ναυάγιο» των εν λόγω ζυμώσεων.