Στην Αθήνα τον… περιμέναμε, στην Κρήτη κατέληξε για την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο λόγος για τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την εκλογή της διαδόχου του στο Προεδρικό Μέγαρο, σε κανάλι του νησιού.

Συγκεκριμένα, μίλησε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της Κρήτη TV , καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη στο πλαίσιο θεματικού κύκλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Και τι δεν είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφέρθηκε στην έννοια του Έθνους και τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στη διαμόρφωση των εξελίξεων αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μίλησε για την ΑΟΖ, την Τουρκία και για τον ρόλο της Ευρώπης, ενώ προειδοποίησε σε σχέση με την γειτονική χώρα ότι «η Ελλάδα οφείλει να καθιστά σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστο από τις θέσεις που της αναλογούν κατά τη πλήρη εφαρμογή της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας».

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη θωράκισης του Εθνικού μας κύρους, μέσα από την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, ενώ όταν μίλησε για τα λάθη, τις διχόνοιες και τους λαϊκισμούς και τα όσα μας δίδαξε το παρελθόν, όλοι κατάλαβαν ότι εννούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τον «έστειλε» όμως στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Οφείλουμε να υιοθετήσουμε όρους σύμπνοιας και ενότητας», κατέληξε.