Στα... κάγκελα βρίσκονται στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη χιουμοριστική ανάρτηση που έκανε το ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή το απόγευμα, στην επίσημη σελίδα του, τοποθετώντας τον Bernie Sanders, ανάμεσα στα ιδρυτικά πρόσωπα του κόμματος την 3/9/1974.

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στελέχη να απαιτούν να κατέβει η αμφιλεγόμενη φωτογραφία, ενώ υπήρχαν και εκείνα που ζητούσαν την παραίτηση του υπευθύνου, για την απόφαση του να εμφανίζονται τα ιστορικά στελέχη, σύμβολα του χώρου, όπως ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Παπαπανδρέου, σε μια τέτοια φωτογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος φέρεται να είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εν λόγω ανάρτηση, είναι πολύ βαρύ, με κομματικά στελέχη να κάνουν λόγο για γκάφα... ολκής λόγω απειρίας. 

Ο ίδιος πάντως, θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα, έγραψε στο γκρουπ των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Κεντροαριστεράς, στο viber, «ότι η ανάρτηση του meme του ΠΑΣΟΚ με τον Μπέρνι Σάντερς είναι απολύτως χιουμοριστική, δεν έχει κανενα πολιτικό statement και αναπαράγει - αυτοσαρκαστικά - ένα παγκόσμιο τρεντ στα σόσιαλ μήντια που αναπαρήγαγαν και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στους επισημους λογαριασμούς τους, μεγάλες εταιρείες, brands, ομάδες, ηθοποιοι κλπ, χωρίς αυτο να σημαινει ότι είναι όλα ίδια».  

«Το χιούμορ είναι κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας, προφανώς με κατανόηση σε όσους δεν το συμμερίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Το χιούμορ του Παναγιώτη Βλάχου δεν φαίνεται όμως να συμμεριζονται τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής. 

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής είναι η ανάρτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Λάμπρου Παλάντζα.



Το δικό της σχόλιο έκανε, επίσης, η πρώην υποψήφια βουλευτής και μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρα Σαγρή, αλλά και ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέλος του καθοδηγητικού οργάνου Παντελής Καμάς.





Εκτός από τα στελέχη του κόμματος, αρκετοί ήταν και οι χρήστες του Facebook, που ζήτησαν να κατέβει η ανάρτηση, με κάποιους να κάνουν σχόλια όπως «ντροπή».