Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η Κουμουνδούρου μπροστά στην δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την σαφή υπεροχή της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, μελετώντας κανείς επισταμένως τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων παρατηρεί, πέρα από την παγιωμένη διψήφια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μια γενικότερη σύγχυση στην αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων για το οποίο έχει ξεσπάσει σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφή σε όλους τους τόνους την αντίθεση του στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, κάνοντας λόγο για αυταρχική ρύθμιση εις βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών τίθεται υπέρ του νέου μέτρου που στόχο έχει να θέσει οριστικό τέλος στην ανομία στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το 64% των ερωτηθέντων λέει «ναι» στην αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση.Το 31% αντίθετα αντιδρά στο ενδεχόμενο αυτό.

Ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει και η θέση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο στην αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, καθώς το 39% τίθεται υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου της κυβέρνησης.
αστυνομευ-600x316
 Στην πρόθεση ψήφου, της ίδιας μέτρησης, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 36,1%, αυξημένο κατά 1,3 μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο (34,8%). Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μισή μονάδα και φτάνει στο 19,7%, επομένως η διαφορά τον Ιανουάριο φτάνει τις 16,4 μονάδες (από 15,6% τον Δεκέμβριο).