Μπορεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης να απέχει από τα ενεργά πολιτικά πράγματα, αλλά τα σχόλιά του είναι πάντοτε εύστοχα. Προ ημερών, μάλιστα, προκάλεσε συζητήσεις όταν μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης αναφερόμενος αρχικώς στο ΚΙΝΑΛ, αλλά βάζοντας στο ίδιο «κάδρο» και τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «ελλειμματικές ηγεσίες» που συμβάλλουν στη στασιμότητα.

«Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου», επισήμανε ο κ. Φλωρίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές του ΚΙΝΑΛ. Στη συζήτηση περί ηγεσιών, επέκτεινε την ανάγκη ανασύστασης και στον ΣΥΡΙΖΑ:
«Η αλλαγή ηγεσίας έχει νόημα, όταν μπορεί να προκύψει μια ηγεσία, που να θέσει τα καινούρια προβλήματα. Αυτή θα ήταν ενδεχομένως μια προοπτική» και συνέχισε θυμίζοντας ότι είχε μιλήσει περί «επανίδρυσης» του χώρου και στο παρελθόν αλλά χωρίς να εισακουστεί:
«Είπαμε ότι πρέπει να αυτοδιαλυθούν οι σχηματισμοί τελείως και να πάμε σε κάτι καινούριο, δηλαδή νέα ηγεσία, νέες προτάσεις, νέες σκέψεις, νέες απόψεις αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό και τελικά κατέληξαν σε μια αναπαλαίωση γι’ αυτό και παραμένει στάσιμο αυτό το πράγμα. Δεν θα εξελιχθεί».

Ο κ. Φλωρίδης είναι σταθερά κεντροαριστερός, αλλά και αντίθετος στην τάση προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην αποκλείεται πάντως κάποια στιγμή να τον δούμε υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης. Να δούμε με ποιο κόμμα…