Μπορεί η κυβέρνηση επισήμως να διαψεύδει τα όποια σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αλλά οι συζητήσεις για το ποιοι θα είναι στις δύο λίστες της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει ήδη από τώρα. Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου η Ν.Δ. εξέλεξε 7 βουλευτές (Καραμανλής, Γκιουλέκας, Ράπτη, Καλαφάτης, Σιμόπουλος, Ευθυμίου και Κούβελας, με τη σειρά εκλογής), το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει είναι τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής και αν θα είναι ξανά υποψήφιος, ένα σενάριο που έχει συζητηθεί και στο παρελθόν. Οι υπόλοιποι 6 βουλευτές θα είναι εκ νέου στη λίστα.

Οι πολιτευτές και οι νέοι

Το ίδιο ισχύει και για μερικούς πολιτευτές που κινούνται έντονα, όπως οι Δημήτρης Βενιέρης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Νίκος Καραγιαννακίδης και Αφροδίτη Λατινοπούλου. Για τον Δημήτρη Γαλαμάτη και τον Νίκο Ταχιάο αλλά και τη Βίκυ Νάκου απαντήσεις θα δοθούν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. Οσο για τους νέους, πολλά ακούγονται για τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου (αν και ο ίδιος κλίνει προς τη διεκδίκηση μιας νέας πρυτανικής θητείας), και τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλο, ενώ συζητήσεις γίνονται εσχάτως και για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη, που πάντως δηλώνει αφοσιωμένος στη δουλειά του στο υπουργείο.

Στην Β’ Θεσσαλονίκης

Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου το 2019 η Ν.Δ. εξέλεξε 3 βουλευτές (Καράογλου, Αναστασιάδης και Βαρτζόπουλος). Στη λίστα, αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές, θα είναι και οι τρεις σημερινοί βουλευτές, καθώς και ο Φάνης Παπάς, που ήταν πρώτος επιλαχών και τα πήγε πολύ καλά. Ακόμη ακούγεται έντονα και το σενάριο να κάνει το βήμα ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, που θεωρείται ισχυρός παίκτης στα δυτικά του νομού.