Είχε καιρό να διοργανώσει εκδήλωση η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια, από τον Ιανουάριο του 2020, όταν η τοπική «γαλάζια» Διοικούσα είχε κόψει την πίτα της. Εκτοτε, λόγω κορονοϊού, οι κομματικές δραστηριότητες πάγωσαν, γεγονός που προκάλεσε και αρκετά αρνητικά σχόλια. Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όταν, με πρωτοβουλία του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Γιώργου Στεργίου, διοργανώθηκε μια ψηφιακή εκδήλωση, η πρώτη από μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων, με τίτλο «Για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε». Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, σε μια εκδήλωση όπου ο κ. Ποζρικίδης παρουσίασε το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ και, διά στόματος κ. Καραγιάννη, έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα σημαντικά έργα υποδομών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Από το μετρό και το fly over μέχρι τη σύνδεση του 6ου προβλήτα με τον ΠΑΘΕ, τις επεμβάσεις στο οδικό τμήμα Θέρμης - Γαλάτιστα και την αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου. Τα μηνύματα, πολλά. Οι παρευρεθέντες είχαν όρεξη για κουβέντα, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι η πλατφόρμα κρατήθηκε ανοιχτή πολύ περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί. Η εκδήλωση ήταν να διαρκέσει 75 λεπτά και τελικά τελείωσε ύστερα από σχεδόν δυόμισι ώρες.

Σε αυτό το διάστημα, οι πολιτικές διαφωνες ήταν λίγες, με κυριότερη αυτή που αφορούσε στο θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ, όπου ο βασικός εκφραστής της άλλης άποψης για μετεγκατάσταση στα δυτικά ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.